fbpx

Risikovurdering

Risikovurdering

Behandlinger

Risikovurdering

Rød –  Gul – Grøn      Hvad er det?

Sygesikringen har bestemt, at alle skal inddeles i grøn, gul eller rød kategori.

Grøn Gruppe – placeres man i, når ens tænder ikke udviser tegn på sygdom. Her er det nok med et eftersyn efter 12 – måske 24 måneder – så man lige får checket, at alt fortsat er godt. Vi er ikke synske, så hvert andet eller tredje år tager vi røntgenbilleder af kindtænderne. Røntgenbilleder giver os mulighed for at se eventuel paradentose eller huller i tænderne, inden der opstår symptomer.

Gul Gruppe – placeres man i, når der kan rettes op på det, der måtte være ”galt” med ens tænder. Det kan være huller/caries, blødende tandkød, parodontose, visdomstænder med gentagne betændelser, tandslid, tænderskæren, rodbetændelse, slimhindelidelser eller …
For at få tilskud fra sygesikringen, skal man i gul gruppe komme til minimum en fokusundersøgelse inden 9 måneder, så der bliver fulgt op på det, man fejler.

Rød Gruppe – er for patienter med tilbagevendende tegn på sygdom.
Denne gruppe vil man typisk tilhøre, hvis
• man er i medicinsk behandling,
• fysisk har svært ved selv at børste sine tænder
• tandmæssigt har haft nogle udfordringer gennem livet.

I denne gruppe kan man få hyppig hjælp – med tilskud.

Sort Gruppe – findes selvfølgelig ikke, men vi vil meget gerne se dig, der i flere år har fravalgt tandlægen. Kom, lad os tage en snak – det er ikke sikkert, at det står så galt til, selvom det er længe siden, du sidst har været til tandlæge. Vi griber ikke boret. Vi gør intet, uden at vi har talt om eventuel nødvendig behandling og sammen lagt en plan med et økonomisk overblik.

Note:

Add Comment