fbpx

Kroner/Broer

Behandlinger

Kroner/Broer

Hvis en tand svækkes så meget, at det ikke er forsvarligt – tyggemæssigt – at reparere den med en fyldning, fordi den vil knække yderligere, kan det blive nødvendigt at forsyne tanden med en krone. En krone indkapsler altså tanden, så man kan man tygge med den, uden risiko for at den svækkes yderligere. Det vil typisk være rodbehandlede tænder, der skal krones, idet de bliver sprøde, når de ikke længere har blodforsyning.

Kroner blev tidligere – og mange steder endnu – lavet ved rent håndværk, men også her kommer teknologien ind, og overtager mange funktioner. Målet for alle kroner er, at de laves, så de passer i farve, højde, bredde med dine øvrige tænder, og at kanttilslutningen er helt perfekt.

Broer er flere kroner, der er sammenloddet, så de erstatter en eller flere manglende tænder. “Bropillerne” må være af ordentlig kvalitet, for at broen har en fremtid.

Kroner og broer cementeres fast og kan ikke tages ud.

Kroner og broer laves typisk af porcelæn, men nogle ønsker guld og nogle har for hårdt et sammenbid til, vi kan anbefale porcelæn. Den snak tager vi sammen.

Note:

Add Comment